Det är mycket som ska stämma när det är dags att välja profilkläder. Man bör för det första fundera över vilken bransch man befinner sig i och därefter välja plagg som faktiskt är passande för verksamheten. Ett mycket bra sätt att komma fram till detta är att se vad de anställda har på sig under dagarna, men man kan även utgå från vilken standard man vill ha på företaget.

Eftersom valmöjligheterna är oändliga när det kommer till profilkläder så finns det alltid ett plagg som passar alla. Arbetar man på kontor kan det vara trevligt med en snygg skjorta, medan den som arbetar på café kanske föredrar en snygg pikétröja. Fördelen med pikétröjor är att det är ett avslappnat plagg som ändå ger ett snyggt och städat intryck. Denna kombination är ett mycket vinnande koncept och en stor anledning till att pikétröjan har blivit mycket populär.

En annan sak man bör fundera på är om de anställda befinner sig mycket inomhus eller utomhus. Under de kallaste månaderna kommer en snygg profiltröja att täckas över med en jacka och i dessa fall kan det vara bra att satsa på ett varierande utbud av profilkläder. På ett kontor befinner man sig nästan alltid inomhus och den stekande sommarsolen kommer inte vara ett problem. Vill man däremot vara säker på att man täcker alla situationer kan det även på kontoret vara bra med flera olika alternativ till de anställda.

Anledningen till att man bör fundera på ovanstående frågor är för att garantera att de anställda blir nöjda. Är profilkläderna alldeles för varma att använda sig av kommer dina anställda att lämna dessa hemma och istället ta på sig kläder som de själva tycker är mer passande. Satsa på profilkläder som andas ordentligt, t.ex. bomull. Det gör att dina anställda alltid kommer att vara svala och bekväma i sina plagg.