Du har bestämt dig för att köpa profilkläder till ditt företag och nu är det dags att göra beställningen. Troligtvis har det dykt upp ett flertal olika frågor under processens gång, bland annat vilken typ av plagg som passar bäst och vilket material som är lämpligast. När man beställer profilkläder för första gången är det mycket som måste kännas bra för att beställningen ska bli rätt. Utöver utseendet på profilkläderna bör man även fundera på att beställa kläder efter säsong.

Att beställa profilkläder som passar för årets alla säsonger är en av de bästa investeringar som man kan göra för sitt företag. När du beställer större volymer på en gång får du vanligtvis även mycket bättre priser från leverantörerna. Majoriteten av alla människor är medvetna om Sveriges varierande väderlek. Under sommaren kan det bli otroligt varmt och under vintern kan kylan gå ner många minusgrader. Att enbart beställa in t-shirts som profilkläder kommer alltså inte att bli gynnande i längden. Under sommaren fungerar det oftast mycket bra, men under vintern är många frusna och en t-shirt kanske inte känns tillräcklig för att hålla värmen under en hel arbetsdag.

När man köper profilkläder är det oftast för att marknadsföra sig själv och företaget. Har man då kläder som inte kan användas under vissa säsonger kommer man inte att få ut det mesta av plaggen. Satsa på ett förråd av profilkläder som lämpar sig för vinterhalvåret, t.ex. mössor, jackor eller vantar och satsa även på ytterligare ett förråd som hör sommaren och värmen till. Det kan bland annat vara kepsar, t-shirts, pikétröjor eller svala skjortor. På så sätt kan dina anställda själva välja vilka kläder som de känner sig mest bekväma i, utan att du som företag mister den goda marknadsföring som profilkläder ger. Glöm inte bort att beställa kläder i olika storlekar, så att det finns ett profilplagg för alla.